PIRELLI

Pirelli a investit în România din 2005 și până în prezent peste 555 de milioane de euro, realizând peste 2200 de locuri de muncă în Slatina. Fabrica de anvelope Pirelli de la Slatina, astăzi una dintre cele mai moderne fabrici de anvelope pentru autoturisme este echipată cu tehnologie de producţie non-robotizată de ultima generaţie, destinată realizării anvelopelor performante din gama Premium, unde Pirelli este lider: Winter, Uhp Winter, High-Performance, Ultra-High-Performance, Runflat şi SUV.

Grupul Pirelli desfășoară în România numeroase activităţi sociale şi culturale printre care: parteneriatul cu Universitățile din Craiova și București ce vizează punerea în practică a unor inovaţii tehnologice, proiectul de difuzare a culturii italiene în Slatina, acordul de colaborare dintre Spitalul Niguarda Milano cu Spitalul din Slatina, si proiectul Intercampus realizat împreună cu echipa de fotbal FC Internazionale Milano, dedicat copiilor ce provin din diferite medii sociale.

Istoric Pirelli

Fondată în 1872, societatea Pirelli se numără printre principalii producători de anvelope la nivel global. Prezentă în peste 160 de ţări, Pirelli deţine 22 de unităţi de producţie şi are aproximativ 38.000 de angajaţi în întreaga lume. Pirelli este un important producător de anvelope premium, care şi-a luat un angajament puternic faţă de cercetare şi dezvoltare. Concurând cu succes în sporturile cu motor încă din 1907, Pirelli este, în prezent, furnizorul exclusiv al campionatului de Formula 1, campionatului mondial de Superbike şi al multor altor campionate din întreaga lume.

Pirelli este recunoscută ca o societate conştientă din punct de vedere social, în care se aplică practici durabile în toate domeniile, de la produse performante „verzi“ până la a oferi un mediu sănătos pentru lucrătorii săi şi familiile acestora. Societatea a obţinut şi a menţinut o poziţie de lider mondial în domeniul sustenabilităţii în indicii Dow Jones Sustainability la nivel global şi european timp de 7 ani la rând.

Pirelli este singurul producător de anvelope inclus în indicele de sustenabilitate Global Compact 100. În iunie 2013, Asociaţia pentru Politică Externă i-a acordat Preşedintelui şi directorului general executiv al Pirelli, Marco Tronchetti Provera, “Premiul Responsabilitatea socială 2013” pentru eforturile sale continue în ceea ce priveşte durabilitatea şi responsabilitatea socială.

Compania este dedicată cercetării și dezvoltării, un domeniu în care investește aproximativ 3% din veniturile sale totale și 7% din veniturile sale din produse vârf de gamă, unul dintre cele mai ridicate niveluri din industrie, ceea ce permite Pirelli să dezvolte în mod constant sisteme inovatoare și de înaltă tehnologie pentru producția anvelopelor sale. Pirelli se laudă cu un portofoliu de aproximativ 4.500 de brevete și deține în prezent un centru de cercetare și dezvoltare în Italia și 8 locații pentru aplicații în lume, cu aproximativ 1.200 de cercetători angajați la nivel mondial, un număr care se dublează dacă luăm în considerare persoanele implicate în proiecte de inovare deschise, dezvoltate cu centre de cercetare din afară, universități și producători auto.

Cu o tradiție industrială de peste 140 ani, Pirelli este unul dintre protagoniștii industriei italiene.

Pentru mai multe detalii accesati site-ul oficial al companiei: http://www.pirelli.com/

Pirelli client Elnet Security