ENEL ROMANIA

Enel este cea mai mare companie italiană în domeniul energiei electrice şi cea de-a doua companie europeană de utilităţi în funcţie de capacitatea instalată. Enel este un grup integrat, cu activităţi în domeniul electricităţii şi gazelor naturale. Grupul operează în 32 de ţări din întreaga lume, are o capacitate instalată de 95 GW şi comercializează electricitate şi gaze naturale către 61 milioane de clienţi la nivel global, având aproximativ 71.000 angajaţi.

Prezentă pe piaţa din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile. Compania are peste 3.400 de angajaţi pe plan local şi oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienţi din trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, totalizând aproape o treime din piaţa locală de distribuţie.

Enel continuă dezvoltarea unui program semnificativ de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Enel s-a remarcat în Romania prin susținerea festivalului George Enescu sau prin aducerea la București a mai multor vedete ale tenisului mondial, enumerăm aici pe Adriano Panatta, Mansour Bahrami, John McEnroe, Cédric Pioline sau Goran Ivanisevic.

Fundația Enel Cuore a oferit fonduri pentru renovarea completă a mai multor secții de copii din cadrul principalelor spitale din București și Constanța (Spitalul de Copii Marie Curie, Spitalul de Urgență din Constanța), sau pentru sprijinul instituțiilor care ajută copiii cu nevoi speciale (Casa pentru copii cu dizabilități Pollicino din Petroșani, Asociația pentru copii cu autism Help Malin sau Asociatia Help Autism).

Enel a depus eforturi și pentru înfrumusetarea oraselor mari din zonele unde activează. Prin proiectul The City of Energy a schimbat aspectul multor puncte de transformare din București, Timișoara sau Constanța.

Pentru mai multe detalii accesati site-ul oficial al companiei: https://www.enel.ro

Enel client Elnet Security