Elnet Security a devenit furnizor de servicii de securitate pentru DEICHMANN

blog, News No comments
featured image

Incepand din luna iulie 2017, ELNET SECURITY si-a marit portofoliul de clienti. 

In prima faza a parteneriatului, Elnet Security furnizeaza servicii de paza si protectie pentru compania DEICHMANN Comercializare Incaltaminte SRL in 7 locatii. DEICHMANN este liderul de piaţă în comerţul românesc de încălţăminte cu amănuntul care a vândut in 2016, peste 3,2 milioane de perechi.

Pentru mai multe informatii despre DEICHMANN, puteti accesa site-ul oficial: www.deichmann.com

1 (1)

Juniorii de la echipa de fotbal Petrolul Videle au acum un nou sponsor Elnet Security!

blog, Uncategorized No comments
featured image

Echipa de juniori Petrolul Videle are un nou sponsor Elnet Security!

Elnet Security crede cu tarie ca talentul trebuie sustinut pentru a face performanta.

De aceea Elnet Security sprijina echipa de juniori Petrolul Videle in drumul ei catre performanata.

Suntem de parere ca rezultatele din viitor au nevoie in prezent de o baza temeinica, de multa munca si ambitie.

Elnet Security ii sustine si le ureaza succes!

sponsor-elnet-securitysponsor-elnet-security1sponsor-elnet-security2sponsor-elnet-security4

Un agent de paza a gasit și a returnat o geanta cu 9.000 de dolari

Uncategorized No comments
featured image

Un agent de paza dintr-un mall din municipiul Arad a gasit și a returnat o geanta uitata in care se aflau 9.000 de dolari americani.

Agentul este angajat de cateva saptamani al firmei care asigura paza unui mall din municipiul Arad, iar marţi a gasit pe o masa din zona food court o geanta uitata, in care se aflau peste 9.000 de dolari americani, relateaza Mediafax.

“Agentul de paza de la etajul doi a gasit o geanta in zona food court pe care a dus-o in dispecerat. Dupa verificarile facute de directorul tehnic al centrului comercial, dispecerul de serviciu, seful de tura si agentul de la etajul doi, s-a constatat ca in geanta se aflau urmatoarele valori: un laptop, un pasaport, doua CD-uri, un caiet cu mai multe acte si suma de 9.068 de dolari. Dupa scurt timp persoana care uitase geanta s-a prezentat la dispecerat, ridicand bunurile pe baza de proces verbal”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, marketing managerul centrului comercial, Alexandra Pop.

Reprezentantii mall-ului din Arad au spus ca nu este pentru prima data cand in centrul comercial se gasesc sume mari de bani. Mall-ul se afla langa Gara Mare din Arad si langa o autogara privata, pe unde trec multe persoane care vin din strainatate sau pleaca.

Agentul de paza este un tanar angajat al firmei SWAT, cea care asigura paza la Atrium Mall, scrie specialarad.ro.

„Nu știu ce sa zic. Nu vreau sa vorbesc prea mult despre asta. Mi-am facut doar datoria și ma bucur ca acel om și-a putut recupera suma pierduta”, a declarat agentul de paza, citat de specialarad.ro.

Daca aveti nevoie de paza si protectie, noi va putem ajuta!

Pentru mai multe informatii click aici!

 

contacteaza specialist                                     Cerere Oferta

 

Sursa: www.securityportal.ro

Autorizatia de securitate la incendiu in unitatile scolare

Uncategorized No comments
featured image

ISU: Peste 22.000 de cladiri ale unitatilor de invatamant nu necesita obtinerea autorizatiei la incendiu, peste 4.000 – neautorizate.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta precizeaza ca, din totalul unitatilor de  invatamant preuniversitar la nivel national, peste 22.000 de cladiri ale acestora nu necesita obtinerea autorizatiei privind securitatea la incendiu, iar peste 4.000 trebuie sa obtina acest aviz.

Reprezentantii ISU precizeaza ca, in urma datelor din teren, cladirile care nu necesita obtinerea autorizatiei sunt acelea care nu au efectuat modificari constructive sau au fost puse in functie anterior introducerii obligatiei legale de obtinere a autorizatie.

De asemenea, centralizarea informatiilor arata ca 145 de unitati scolare din Romania au obtinut autorizatia de securitate la incendiu in acest an.

Potrivit ISU, in perioada premergatoare inceperii noului an de invatamant au fost desfasurate activitati de inventariere a cladirilor existente la nivel national in care functioneaza scoli si gradinite si au fost identificate conditiile optime pentru asigurarea climatului de securitate.

In ultimul an, la nivel national au fost derulate peste 5.000 de controale de prevenire in urma carora au fost constatate peste 21.000 de deficiente, 21% dintre ele fiind remediate in timpul actiunilor de verificare.

Pompierii au aplicat 832 de amenzi In valoare de peste 1,8 milioane de lei si 12.829 avertismente.

Pe timpul verificarilor, personalul specializat a urmarit functionarea iluminatului de securitate pentru evacuare, asigurarea conditiilor de evacuare a persoanelor, exploatarea centralele termice si a cosurilor de evacuare a fumului, functionarea mijloacelor de detectare, semnalizare si alarmare in caz de incendiu precum si a celor de stingere.

Autorizatia de securitate la incendiu pentru o constructie este documentul care certifica faptul ca la momentul punerii in functiune este indeplinita cerinta “securitate la incendiu” impusa de Legea 10/1995 privind calitatea in constructii. Obligatia solicitarii autorizatiei de securitate la incendiu revine beneficiarului investitiei.

Daca aveti nevoie de sistem de detectie incendiu, noi va putem ajuta!

Pentru mai multe informatii click aici!

 

contacteaza specialist                                                          Cerere Oferta

 

Sursa: www.securityportal.ro

 

Paza si securitatea unitatilor scolare au fost evaluate la inceput de an scolar

Uncategorized No comments

Paza si securitatea unitatilor scolare au fost evaluate la inceput de an scolar!

MAI a luat masurile necesare sigurantei elevilor in noul an scolar. De asemenea, Ministerul a efectuat evaluarea scolilor din punct de vedere al asigurarii cu paza si elemente de securitate.

In baza Planului national de actiune pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si a personalului didactic si prevenirea delincventei juvenile in zonele adiacente unitatilor de invatamant preuniversitar, peste 10.000 de angajati ai MAI sunt angrenati in actiunile de mentinere a ordinii publice si de asigurare a conditiilor necesare cresterii gradului de siguranta in proximitatea scolilor, liceelor si colegiilor din intreaga tara.

Astfel, incepand de luni, 12 septembrie, in zonele adiacente unitatilor de invatamant vor actiona zilnic peste 9.000 de politisti si 1.000 de jandarmi, majoritatea avand atributii pe linie de ordine publica si siguranta rutiera. Totodata, pe parcursul intregului an scolar, politistii si pompierii vor participa, la fel ca si in anii precedenti, la module de prevenire a infractionalitatii juvenile organizate de catre unitatile de invatamant.

Anterior inceperii anului scolar, structurile operative ale MAI au efectuat evaluarea unitatilor scolare din punct de vedere al asigurarii cu paza si elemente de securitate si au acordat sprijin conducerii unitatilor de invatamant preuniversitar in vederea realizarii sau actualizarii planurilor de paza.

In anul scolar precedent, politistii, jandarmii si pompierii au organizat constant cursuri de informare, prevenire si de combatere a fenomenului criminogen in mediul scolar, desfasurand peste 23.000 de actiuni pe linia prevenirii violentelor, pentru combaterea absenteismului scolar, precum si pentru respectarea regulilor de circulatie rutiera.

Daca aveti nevoie de sistem de paza, noi va putem ajuta!

Pentru mai multe informatii click aici!

 

contacteaza specialist                                   Cerere Oferta

 

Sursa: www.securityportal.ro

Lipsa sistemelor de securitate, problema frecventa pentru imobilele in constructii

Uncategorized No comments
featured image

Lipsa sistemelor de securitate este problema frecventa pentru imobilele in constructii.

Dintr-o casa aflata in constructie s-au sustras bunuri in valoare de 3.000 de lei in lipsa unui sistem de paza sau alarmare si din neglijenta proprietarului.

La 05.09.2016, ora 09.30, Politia orasului Dolhasca a fost sesizata de un localnic de 41 de ani, despre faptul ca, persoane necunoscute i-au sustras mai multe scule dintr-o casa aflata in constructie, precizeaza IPJ Suceava.

Din primele cercetari, politistii au stabilit faptul ca, profitand de lipsa unui sistem de paza sau alarmare si de neglijenta proprietarului imobilului nelocuit, aflat in constructie, care, a uitat un geam intre deschis, in perioada 03.09. – 05.09.2016, prin fortarea geamului, persoane necunoscute au patruns in interior si au sustras mai multe scule folosite in constructie apartinand barbatului de 41 de ani, valoarea prejudiciului fiind de circa 3.000 lei.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat, cercetarile fiind continuate de politisti in vederea identificarii autorilor si recuperarea prejudiciului.

Daca aveti nevoie de sistem de alarma, noi va putem ajuta!

Pentru mai multe informatii click aici!

 

contacteaza specialist                                     Cerere Oferta

 

Sursa: www.securityportal.ro

Politia a verificat paza in scolile din Timis

Uncategorized No comments
featured image

Multe dintre unitatile de invatamant din Timis care au fost verificate de oamenii legii au paza proprie.

Politia si pompierii au verificat scolile din Timis. Dintre scolile verificate de politie majoritatea au paza proprie, scrie ziuadevest.ro.

Politia a facut verificari in 137 de scoli din Timis si a constatat ca exista sistem de paza si supraveghere. 98 dintre acestea se afla in mediul urban, restul in rural. Dintre acestea, 94 au paza proprie, 26 au angajat o firma specializata, iar 17 cu paza mixta.

In Timis sunt 600 de unitati de invatamant de stat, respectiv 31 de unitati particulare, care vor „pasi” in noul an scolar, scrietion.ro.

De asemenea, s-a constatat ca a crescut numarul unitatilor de invatamant unde exista sisteme de supraveghere video. In special la gradinite paza se poate face doar prin supraveghere video.

Pompierii, aflati si ei in control, au constatat ca 87 de cladiri in care funcţioneaza scoli necesita obţinerea autorizaţiei la incendiu.

Daca aveti nevoie de sistem de paza, noi va putem ajuta!

Pentru mai multe informatii click aici!

 

contacteaza specialist                                       Cerere Oferta

 

Sursa: www.securityportal.ro

Controale la societatile specializate in domeniul sistemelor de alarmare

Uncategorized No comments
featured image

Politia Romana a realizat un bilant al controalelor la societatile specializate in domeniul sistemelor de alarmare in primele sase luni ale anului.

Politia Romana, prin Directia de Ordine Publica, a continuat, in primul semestru al anului 2016, verificarea societatilor specializate in domeniul sistemelor de alarmare, se precizeaza intr-un comunicat al IGPR.

In primele 6 luni ale anului 2016, sub coordonarea Directiei de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii  au indrumat şi controlat prestatorii de servicii in domeniul sistemelor de alarmare, au verificat licentierea societatilor specializate, precum şi reinnoirea licentelor de functionare, actualizarea regulamentelor de organizare şi functionare şi de anulare a celor care nu au respectat prevederile legale sau nu au facut demersurile de reinnoire.

Astfel, au fost retrase şi radiate 111 licente de functionare din Registrul national al societatilor licentiate pentru neobtinerea reinnoirii licentelor de functionare sau expirarea perioadei de valabilitate, astfel ca la sfarşitul semestrului, in registru figurau 2.149 societati cu licente valabile.

Au fost analizate dosarele pentru preschimbarea a 4 licente de functionare ca urmare a modificarilor survenite in denumirea societatii, obiectele de activitate desfaşurate sau schimbarii sediului social.

A fost constatata o fapta de incalcare a legii care a condus la sanctiunea de anulare a licentei de functionare a unei firme, pentru modificarile intervenite in structura şi organizarea activitatii pentru care a fost eliberata licenta.

De asemenea, au fost solutionate 20 cereri privind actualizarea regulamentelor de organizare şi functionare a dispeceratelor, modificari survenite datorita modificarii numarului de echipaje de interventie şi localitati in care se asigura interventia la evenimente.

In cadrul actiunilor planificate prin Planurile de masuri anuale pentru prevenirea şi combaterea infractiunilor contra patrimoniului agentilor economici şi legalitatea functionarii prestatorilor de servicii in domeniul securitatii fizice, politiştii de ordine publica au verificat respectarea prevederilor legale in domeniu de catre conducatorii unitatilor economice, evaluand şi legalitatea instalarii sistemelor de securitate electronica sau functionalitatea acestora.

Au fost evaluate masurile de securitate fizica la 30.853 de agenti economici, unitati şi transporturi de valori poştale, unitati şi institutii de interes public şi locuri unde functioneaza salile şi incintele de exploatare a jocurilor de noroc.

De asemenea, in urma actiunilor organizate pe perioada sarbatorilor pascale, s-a verificat modul in care agentii economici manipuleaza, depoziteaza şi transporta valorile monetare, la hiper/super/market-uri, centre de procesare valori monetare şi casierii colectoare, care efectuau operatiuni cu numerar insemnat. 
Politiştii au verificat astfel 5.419 de unitati (dintre care 1.768 de hiper/super market-uri/centre comerciale, 109 centre de procesare valori monetare, 1.870 de statii de distributie carburanti şi 1.672 de casierii colectoare).

Au mai fost verificate 1.462 de autovehicule de transport valori şi au fost initiate 748 planuri de actiune pe linia sistemelor de alarmare.

In cele 6 luni, la nivel national, politiştii specialişti in domeniu au constatat 50 de infractiuni prevazute de art. 56 din Legea nr. 333/2003 şi au solutionat 79 de dosare.

Pe segmentul de control, au fost aplicate 1.131 de sanctiuni contraventionale, dintre care 149 conducatorilor de societati specializate, 45 personalului tehnic, iar 937 aplicate beneficiarilor, valoarea totala a sanctiunilor aplicate fiind de peste 1.000.000 de lei.

Pe linia dispeceratelor de monitorizare, au fost acordate 217 de avize pentru operatorii dispeceri, s-au executat 105 controale şi au fost aplicate pentru neregulile constatate 870 de sanctiuni contraventionale (124 de sanctiuni aplicate conducatorilor societatilor specializate, 7 – dispecerilor, 394 – agentilor de interventie şi 345 – beneficiarilor), in valoare de aproape  500.000 de lei.

Pentru asigurarea securitatii bunurilor pazite, politişti au avizat 3.466 de proiecte de sisteme antiefractie sau de supraveghere video. Specialiştii politiei au verificat functionalitatea a 100 de sisteme de alarmare nou instalate, pe baza proiectelor avizate cu ocazia receptiilor de punere in functiune.

Daca aveti nevoie de sistem de paza, noi va putem ajuta!

Pentru mai multe informatii click aici!

 

contacteaza specialist                                            Cerere Oferta

 

Sursa: www.securityportal.ro

Paza obiectivelor a dus la mai putine infractiuni in anul universitar 2015 – 2016

Uncategorized No comments
featured image

Politia Romana a evaluat sistemele de securitate ale unitatilor de invatamant superior in anul universitar 2015 – 2016 și a observat o scadere a infractiunilor sesizate.

Politia Romana actioneaza pentru siguranta studentilor si a unitatilor de invatamant superior, pe tot parcursul anului universitar, atat prin activitati preventive, cat si prin interventia prompta la evenimente, se precizeaza intr-un comunicat al IGPR.

In urma activitatilor desfasurate de politisti, in acest an universitar, in campusurile universitare nu au fost inregistrate talharii sau alte fapte grave, iar infractiunile sesizate au fost mai putine cu peste 8%.

Pentru desfasurarea in conditii de liniste si siguranta a anului universitar 2015 – 2016, politistii au evaluat sistemele de securitate din toate unitatile de invatamant superior existente la nivel national si au informat factorii responsabili cu privire la neregulile constatate si masurile legale pentru remedierea acestora.

Astfel, au fost efectuate peste 4.000 de actiuni si controale, dintre care 2.314 pentru respectarea prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor si 118 pentru respectarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.

De asemenea, pe parcursul anului, politistii au actionat pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale comise in zona centrelor sau campusurilor universitare si a caminelor studentesti, in special unde sunt localuri de alimentatie publica, discoteci sau baruri.

Astfel, politistii au organizat 636 de intalniri cu studentii, au derulat 39 de programe si proiecte, au intocmit 149 de informari pe care le-au adresat institutiilor abilitate, au aplanat 201 stari conflictuale si au avut 2.215 interventii la evenimente.

In urma actiunilor si controalelor, politistii au constatat 380 de infractiuni, dintre care 65 in flagrant delict si au aplicat 3.514 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 543.246 de lei.

Au fost aplicate 1.600 de sanctiuni prevazute de Legea nr. 61/1991 privind incalcarea unor norme de convietuire sociala, 278 laLegea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, 978 prevazute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si 31 prevazute de H.G. nr. 128/1994 privind unele masuri pentru asigurarea conditiilor de dezvoltare fizica si morala a elevilor si studentilor.

In cadrul activitatilor de prevenire si combatere a faptelor antisociale desfasurate de politisti in anul universitar 2015-2016, a scazut cu 8,37% numarul faptelor penale sesizate fata de anul de invatamant anterior, iar numarul infractiunilor de furt sesizate a scazut cu 24,7 %, fata de anul precedent.

Totodata, nu s-a inregistrat nicio infractiune de talharie si nici infractiuni cu urmari grave pentru viata, integritatea corporala si sanatatea studentilor sau personalului didactic.

Daca aveti nevoie de sistem de paza, noi va putem ajuta!

Pentru mai multe informatii click aici!

 

contacteaza specialist                                         Cerere Oferta

 

Sursa: www.securityportal.ro

Doi barbati prinsi la furat de catre agentul de paza

Uncategorized No comments
featured image

Doi barbați au fost prinși de agențul de paza al unui supermarket ca ar fi trecut de casele de marcat fara sa achite contravaloarea bunurilor.

La data de 24 august, ora 09:15, ofiterul de serviciu al Inspectoratului de Politie Judetean Braila a fost sesizat de catre agentul de paza al unui supermarket din municipiu cu privire la faptul ca doua persoane au sustras bunuri din unitate, se precizeaza intr-un buletin de presa al IPJ Braila.

Deplasati la fata locului, politistii i-au identificat pe doi barbati, din comuna Sutesti, cu varste de 29, respectiv 40 de ani, care ar fi trecut de casele de marcat fara sa achite contravaloarea bunurilor.

Prejudiciul creat, doua casti Bluetooth si o pereche de ochelari de soare, in valoare totala de 145 de lei, a fost recuperat in totalitate, bunurile fiind restituite societatii.

In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt.

Daca aveti nevoie de sistem de paza, noi va putem ajuta!

Pentru mai multe informatii click aici!

 

contacteaza specialist                                            Cerere Oferta

 

 

Sursa: www.securityportal.ro